top of page
Αναζήτηση
  • Εικόνα συγγραφέαChristos Karolemeas

Η Χάλκη το επόμενο «πράσινο» νησί, άρθρο στην Καθημερινή 02/03/2021

H Xάλκη φέρεται να είναι το νησί που θα αναπτυχθεί κατά το μοντέλο της Αστυπάλαιας, δηλαδή με παρεμβάσεις για ουδέτερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, πλήρη ενεργειακή αυτονομία και παράλληλη διείσδυση της ηλεκτροκίνησης στις πλωτές και χερσαίες μεταφορές.


Το έργο θα προχωρήσει σε συνεργασία με τις γαλλικές εταιρείες Citroen, Vinci Energie και Akuo Energy Greece. Το ΥΠΕΝ στη σχετική ανακοίνωσή του αναφέρεται σε εγχείρημα που θα εφαρμοστεί «σε νησί του Αιγαίου, το οποίο θα προσδιοριστεί», αποφεύγοντας να το κατονομάσει. Η ασάφεια αυτή πυροδότησε χθες και σενάρια για την επιλογή του Καστελλόριζου, το όνομα του οποίου σύμφωνα με πληροφορίες είχε πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων από το ΥΠΕΞ, αλλά αποσύρθηκε καθώς διαπιστώθηκε ότι οι ξένοι επενδυτές δεν ήταν πρόθυμοι να εμπλακούν σε ένα νησί που βρίσκεται στο επίκεντρο των γεωπολιτικών εξελίξεων στην περιοχή.


Διαβάστε περισσότερα εδώ!


28 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Έλεγχος Ηλεκτρολογικών Εγκαταστάσεων Υποδομών Φόρτισης Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων

Με την έκδοση της νέας Υπουργικής Απόφασης 101195 - ΦΕΚ 4654/Β/8-10-2021 «Γενικές και ειδικές απαιτήσεις για τις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις» και την εισαγωγή του ΕΛΟΤ 60364 ως του νέου προτύπου ηλεκτρο

bottom of page