top of page
Αναζήτηση
  • Εικόνα συγγραφέαChristos Karolemeas

Έλεγχος Ηλεκτρολογικών Εγκαταστάσεων Υποδομών Φόρτισης Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων

Με την έκδοση της νέας Υπουργικής Απόφασης 101195 - ΦΕΚ 4654/Β/8-10-2021 «Γενικές και ειδικές απαιτήσεις για τις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις» και την εισαγωγή του ΕΛΟΤ 60364 ως του νέου προτύπου ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, ορίζονται οι κανόνες που πρέπει να τηρούνται στη μελέτη, κατασκευή και τον έλεγχο των εγκαταστάσεων φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων.


Με την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης παρατηρείται ραγδαία αύξηση στην εγκατάσταση φορτιστών ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Η τροφοδότηση αυτών των φορτιστών μπορεί να γίνει είτε από μια υφιστάμενη παροχή είτε από μια νέα παροχή αποκλειστικά για την τροφοδοσία των φορτιστών. Τα πιο συνηθισμένα σημεία, όπου τοποθετούνται οι φορτιστές είναι:


Οι Σταθμοί Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ),

  • τα πρατήρια υγρών καυσίμων,

  • οι σταθμοί στάθμευσης οχημάτων,

  • οι πυλωτές πολυκατοικιών και

  • οι ιδιωτικοί σταθμοί στάθμευσης κατοικιών.

Οι φορτιστές μπορεί να είναι υψηλής ισχύος δηλαδή επιτρέπουν την μεταφορά ισχύος άνω των 22kW (ταχυφορτιστές), ή κανονικής ισχύος. Ταυτόχρονα με τον Ν4710/2020 επιβάλλεται στις μελέτες κατασκευής νέων κτιρίων ή σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμη, και σε εργασίες ανακαίνισης υφιστάμενων κτηρίων, η εγκατάσταση υποδομής καλωδίωσης, δηλαδή σωληνώσεων, καναλιών και οχετών για την διέλευση καλωδίων που θα τροφοδοτούν ηλεκτρικούς φορτιστές.


Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://www.exyppsamaras.gr/%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CE%B3%CF%87%CE%BF%CF%82-%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AC%CF%83%CE%B5%CF%89/

139 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page